Szakmai források: a felnövekvő generáció, és annak új igényei

A felnövekvő generáció – és annak új igényei

Írta: Trevor Burns, Wisconsini lakos

 

Manapság extrém sportok mint gördeszkázás, BMX-ezés, rollerezés és inline korcsolyázás soha nem látott ütemben terjednek. A gördeszkázás évente  3 millárd dolláros iparrá vált az államokban, és ez a szám úgy néz ki növekedni fog. A gyerekek egyre jobban látják, hogy van alternatívája a tv előtt görnyedésnek.

A gyerekeknek kell egy hely ahol tudnak gyakorolni, és mindnyájan felismertük: ez nem a helyi bank lépcsőkorlátja, vagy bármi más ami jobb híján alternatívát nyújt a gyakorlásra. Az utcán gyakorlás károsíthatja a közösségi vagy magán tulajdont, amit tilt a törvény, így a gyermek egyéb lehetőség hiányában önkéntelenül törvényszegő polgár lesz.

Egy Görpálya megoldja ezeket a problémákat továbbá biztonságos helyet ad a sportolóknak. A gyerekek megtanulják hogy felelősségteljesek legyenek és pozitív atmoszférában gyakorolhatnak, ahol egymást bátorítva fejlődhetnek. 

Amellett, hogy pozitív hatása van az emberekre a park, még bevételi forrás is a közösség számára, amelyet másképp nem kapna meg: Számos sportoló akár 100 kilómétert vagy többet is utazik, hogy egy adott parkban gyakorolhasson, pláne ha az ő városban nincs erre alkalmas létesítmény. Ennek vitathatatlan hatása lehet a helyi gazdaságra, mivel a “túrista” a pálya környékén eszik\iszik\tankol, ezzel fellendítve a lokális boltokat, éttermeket, szállásokat stb, nem beszélve a versenyekről, amik szintén számos látogatót vonzanak a térségbe.

Ha van Görpálya, a város fiataljainak van egy hely ahol találkozhatnak, támogathatják egymást és jól érezhetik magukat, akár aktív akár passzív résztvevőként.

Forrás: skatepark.org

© Copyright 2014 - Freestyle Hungary - Bmx for life!