Pályaépítés

Üdvözöljük!

Pumpapálya, Pumptrack, Dirt Pálya építés ügyben keresd a kerekparpalya.hu-t!

Tájékoztató prospektusunk megtekinthető, letölthető PDF formátumban is itt: Skatepark Prospektus.PDF

Már több mint ezer extrémsportoló írta alá online PETÍCIÓNKAT, mellyel a rosszul megépített pályák veszélyére próbáljuk meg felhívni a figyelmet.

Hasznos cikkek:

A város védelme

Ezek a speciális pályák több funkcióval is bírnak, mivel nem csak a város egyéb közterületeit óvják meg az amortizációtól, hanem lehetőséget biztosítanak az amúgy inaktív \ utcán kallódó fiatalok számára, hogy szabadidejüket hasznosan tölthessék.

A sportolás új irányzata

Napjainkban számos gyermek és fiatal igényel az átlagostól eltérő ingereket mind életmód, mind mozgás terén. Statisztikák szerint egyre kevesebb gyermeket kötnek le a tradicionális sportok, mint a futball, az úszás, vagy az atlétika. Ők ugyanazt az örömöt valamilyen más, a megszokottól eltérő („extrém”) módon találják meg. A leg-népszerűbb extrém sportok: BMX, gördeszka, görkorcsolya, roller.

Hazánkban a fent említett speciális vagy extrém sportok leginkább a sporthoz szükséges megfelelő környezet: a speciális pályák hiányát szenvedik.

Javasoljuk, hogy ha valaki az ön és környezetpusztítás helyett a mozgást választja, próbáljuk meg közös erővel megteremteni az erre alkalmas létesítményeket, ezért vállalunk szerepet tanácsadóként, vagy akár ezen pályák szakszerű tervezésében, megépítésében, és üzemeltetésében.

A ''tessék-lássék'' görpályák

Sajnos számos esetben tapasztalta már a magyar extrémsport közösség, hogy nem megfelelő szakértelemmel megépített pályák készültek állami vagy Úniós forrásokból. Számos cég tünteti fel a görpálya építést  portfóliójában anélkül, hogy lenne tapasztalata ezek tervezésében, kivitelezésében. Örömmel értesülünk, ha bármelyik Budapesti önkormányzat “görpálya” építését fontolja, de a rosszul megépített pályák messze nem látják el eredeti funkciójukat, ami sem a sportolóknak, sem pedig a helyi önkormányzatoknak \ befektetőknek nem kedvez. A végeredménye egy ilyen projektnek, hogy a kihasználatlan építmény az enyészeté lesz. Sajnos sokszor láttunk már ilyet. Épp ezért szeretnénk felajánlani szakmai tanácsainkat már a tervezés folyamatától egészen a megvalósításon át az üzemeltetésig.

Miben tudunk segíteni?

Egyesületünkben Magyarország mindenkori és jelenlegi legeredményesebb extrémsportolói vannak jelen, így garantált, hogy a létesítmény a bmx-eseknek, gördeszkásoknak, görkorcsolyásoknak, rollereseknek és egyéb utcai sportok kedvelői számára is megfelelő lesz. A kialakításnál természetesen figyelembe vesszük a helyi közösség igényeit is.

A felügyeletünk mellett megépült pályákat egy saját minőségi bizonylattal látjuk el, mely előnyös lehet a pályázatoknál, valamint az elismertségnek köszönhetően jóval több látogatóra számíthat majd a létesítmény.

Az évek során kialakult jártasságnak köszönhetően egy “laikus” tervező \ kivitelező céggel szemben hatékonyabban tudjuk kihasználni a rendelkezésre álló forrásokat, ezzel akár több millió forintot megspórolva a létesítmény költségvetésében.

1. Föld ''pumpapálya''

Kizárólag kerékpárral használható.

Karbantartást igényel:

minimum havonta 1x.

Előnyök:

Megépítésének költsége töredéke a többi pályáfajtáénak,
Akár 5 éves kortól használható,
A többi pályafajtához képest kevésbé balesetveszélyes,
Igények szerint könnyen átalakítható,
Alkalmas rendezvények színesítésére is (bemutatóval)

Hátrányok:

Sűrű karbantartást igényel (minimum havonta)
Kizárólag kerékpárral használható

Hová ajánljuk:

5000 m2 -nél nagyobb parkokba \ külvárosba.

2. Fa skatepark

Használható szinte minden extrémsport eszközzel

Karbantartást igényel:

Félévente.

Előnyök:

Bármilyen eszközzel használható
Viszonylag könnyen átalakítható, bővíthető

Hátrányok:

Kültéri alkalmazás nem ajánlott

Hová ajánljuk:

Elhagyatott \ használaton kívüli bérházakba, gyárépületekbe

3. Fém vázas skatepark

Használható szinte minden extrémsport eszközzel

Karbantartást igényel:

Évente

Előnyök:

Bármilyen eszközzel használható
Időtálló, masszív szerkezet
Kültéren is alkalmazható
Igény szerint szétszedhető, szállítható

Hová ajánljuk:

Kültérre, beltérre egyaránt.

4. Beton skatepark

Használható szinte minden extrémsport eszközzel

Karbantartás:

nem igényel

Előnyök:

Bármilyen eszközzel használható
Szinte zajmentes
Masszív szerkezet

Hová ajánljuk:

Kültérre, szinte bárhová

Hogyan tudunk segíteni:

1. Felügyelet:

A megépülő pálya tervezéséhez, kivitelezéséhez elismert sportolókat és szakembereket biztosítunk, akik az Ön\Önök által megbízott tervezővel együttműködve készítik el a terveket. Segítünk megtalálni azokat a cégeket, akik a legjobb pályákat építik világszerte.

2. Tervezés:

A tervezést teljes mértékben az általunk kijelölt szakmai csoport végzi. Ezt követően a tervek alapján az Ön\Önök által megbízott kivitelező cég építi meg a pályát.

3. Tervezés és kivitelezés:

Mind a tervezés, mind a kivitelezés feladatát egyesületünk látja el.

4. Utógondozás, fenntartás:

Sok éves szakmai tapasztalatainkra támaszkodva, mind tanácsadásban mind lebonyolításban segítő kezet nyújthatunk a fenntartási feladatokkal kapcsolatban, a költségekhez szükséges források előteremtésében.

Kérdéseivel, ajánlatkéréssel kapcsolatban a info@bmxfreestyle.hu e-mail címen kereshet fel minket!

© Copyright 2014 - Freestyle Hungary - Bmx for life!