Mérföldkövek

Megépült a Boráros Skatepark!

3 évvel ezelőtt egy önkormányzati fórumon felszólaltunk a hazai skateparkok ügyéért. Ennek hatására felkerestek minket a ferencvárosi önkormányzattól, hogy tervezzünk pályát a boráros térre. Sok-sok tervezés és türelmes várakozás után megépült a Boráros Skatepark, eddigi legnagyobb eredménye munkánknak. Használjátok egészséggel!

2016-ban is képviseltük a BMX-et a Nagy Sportágválasztón!

2016-ban újra megjelentünk a Nagy Sportágválasztón! A kétnapos eseményen 15.000 látogató fordult meg, és közülük jó néhányan kedvet kaptak a BMX-ezéshez, hála Katona “Spenót” Máténak és Bozsó Csabinak, akik nem csak segítettek kipróbálni a bringákat, de látványos bemutatókat is tartottak! Külön köszönet a Velvárt BMX boltnak a kölcsön bringákért, és a BMXSulinak a támogatásért!

A hazai Freestyle BMX első pontozóbíró képzése

Május 31.-én sikeresen lezajlott a B.F.H. által meghirdetett pontozóbíró képzés, a 15 jelentkezőből 5 főnek sikerült a vizsgát letennie. Külföldi példákat és a hazai tapasztalatokat összevetve állítottuk össze a zsűriképzés anyagát  Moharos Csaba vezetésével, amit Králik Dániel “adott át” az egynapos kurzuson a jelentkezőknek. A teljes beszámolót IDE kattintva találod.

A kivitelező cégek és a sportolók összekapcsolása

A kaposvári skatepark esetében a cég nem más, mint a Varis. Köszönhetően a B.F.H. és a szlovén cég jó kapcsolatának időben sikerült összekötnünk a Kaposvári Extrémsport Egyesületet a Varis kivitelező céggel. Az együttműködésnek köszönhetően Kaposvárra olyan pálya épült, amilyet az ottani sportolók szerettek volna.

Sportágválasztó 2014

Anno felkerestük a Go4it csapatot, hiszen számukra testhez áll a feladat, és mostanra biztosak vagyunk benne, hogy náluk nincs jobb, ha az utánpótlásról van szó. Így a 2013-as évben még közösen dolgoztunk az ügyön, idén  már teljes vállszélességgel a Go4it csapat toborozta az újoncokat a 2014-es sportágválasztón. Tovább a cikkre..

Betonpool a Boráros Téren?

A TÉR_KÖZ-ös részvételünknek számos előnye volt. Ajánlásunkra egy Boráros téri fejlesztésbe bekerült egy betonpool is, melyet gördeszkások bevonásával terveztünk meg. A pálya tervezésében szoros együttműködés volt egy kerületi építész iroda, és a sportolók között. A pálya a Petőfi híd alatt lenne, így esőben is lehetne használni.

A dolog innentől már a városvezetésen múlik, reméljük a legjobbakat! A Nehru-part fejelsztésről bővebben ITT olvashattok.

Nyugati Grund civil ötletpályázat

2014.02.

A BFH csapata meghívást kapott egy kerekasztal beszélgetésre, melyen Budapest és Terézváros főépítésze is jelen volt. A beszélgetés során a városvezetők ötleteket vártak a Nyugati pályaudvar mögötti terület ideiglenes (6 évre szóló) hasznosítására. Számos civil szervezet jelenlétében folyt az ötletelés, örömünkre számos koncepcióban jelen volt BMX pálya. A kerület által összeállított tervben egy pool kapott helyet, a Kerékpáros Magyarország Szövetség pump-track-et építene. “Görpálya” katalógusunkat eljuttattuk a megfelelő kezekbe: kapott a főépítész, a főváros sportosztályának osztályvezetője, és az ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is. Az ötletpályázatról IDE kattintva olvashattok.

Elkészült a Görpálya Katalógus nyomtatott formában is!

2014.02.

Elkészült a Görpálya Katalógus nyomtatott formában is! Ha épp próbáltok meggyőzni valakit, hogy építsen\építtessen pályát, és jól jönne egy ilyen, csak jelezzétek az info@freestylebmx.hu címen és küldünk nektek!

Megalakult hivatalos formában is a Magyar Freestyle Bmx Egyesület

2013. 09.

Szeptember 5.-ei dátummal a Fővárosi Törvényszék nyilvántartásba vette a Magyar Freestyle Bmx Egyesületet.

  • Céljainkról ITT olvashatsz
  • Elnökségünket IDE kattintva láthatod

 

 

Előadás a Skateparkok fontosságáról

2013. 05.

A BFH csapata meghívást kapott a TÉR_KÖZ nevű városrehabilitációs pályázat workshopjára. Az előadók ötleteket oszthattak meg arról, hogyan képzelik el a város rehabilitációját, mit hiányolnak a város nyújtotta lehetőségek közül. A hallgatóság önkormányzati tisztségviselőkből, és építészekből (többek közt jelen volt Budapest főépítésze) állt.

Javaslataink természetesen skateparkok építését sürgették, előadásunk sokak figyelmét felkeltette. A IX. kerületi önkormányzattal együttműködve már el is kezdődött egy pálya tervezése, a konkrétumokról tájékoztatunk mindenkit amint biztossá válik a kezdeményezés.

A workshopról ITT olvashattok (a “Civil Koncepciók” között megtalálható a prezentációnk is)

BMX a Sportágválasztón

2013. 05.

A még nem hivatalos csapat a GO4IT csapattal közösen képviselte a BMX sportot a Nagy Budapesti Sportágválasztón!

Összeállt a csapat

2013. 03.

Informálisan megalakult a Magyar Freestyle BMX Egyesület

© Copyright 2014 - Freestyle Hungary - Bmx for life!