BMX (Flatland) Országos Bajnokság -Eredmények- 2018

16
Oct

Bordás Ákos írása

Idén a Kőbányai Sportligetben került megrendezésre a IX. KTGM Jam és Flatland Országos Bajnokság. Az esemény már jól ismert a hazai és külföldi bringások körében, hiszen ahogyan a neve is mutatja, immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre Kőbányán.

Minden évben szeptember első heteiben összegyűlnek a flatlandesek, hogy egy kötetlen napon közösen gyakoroljanak és motiválják egymást, lezárva ezzel a nyári versenyszezont. A Freestyle BMX Szakág megkeresésére, úgy döntöttünk, hogy idén kipróbálunk egy új formációt és verseny keretet adunk a már megszokott éves találkozónak.  Ami szintén rendhagyó, hogy idén először ez a rendezvény szolgált az Országos Bajnokság helyszínéül.

A versengés ellenére sem változott az a tény, hogy idén is a leglátogatottabb flatlandes esemény lett ez a verseny. Az ország minden tájáról érkeztek bringások, Szegedről, Kaposvárról, de volt olyan versenyzőnk is, aki emiatt utazott haza Londonból.

Az egyre csökkenő flatlandes közösség ellenére, idén is 25-30 versenyzőnk volt, három kategóriában: Junior (14 év alatt), Amatőr és Profi. Külön öröm volt látni, a fiatal 14 év alatti tehetségeket is, hiszen ők jelentik a szakág utánpótlását. Ők végül 2 perces futamidő alatt mutatták meg a legjobb trükkjeiket. Az amatőr és profi kategóriákban is óriási versengést láthattunk, mindenki a legjobb formáját hozta, a kissé szeles idő ellenére is. Amatőrben 2.5 perc, míg profiban végül 3 perc alatt kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

Nagy tapasztalatuk ellenére is nehéz dolga volt a három tagú zsűrinek, hiszen rendkívül színvonas és kreatív trükköket kellett bírálni és nagyon eltérő bringázási stílusokat összemérni. Az eredményhirdetés már szürkületben zajlott. A dobogós junior és amatőr versenyzők értékes tárgynyereményekkel, míg a profi kategória győztesei pénzdíjjal távoztak.

Külön öröm volt látni, hogy a versengés ellenére az esemény továbbra is megtartotta a családias jellegét, ahol a bringások egymást motiválva gyakoroltak és a versenytől való feszengés a háttérben maradt.

Kriston Csaba fotói az eseményről: https://flic.kr/s/aHskF5gGtv

Akik nélkül az esemény nem jöhetett volna létre:

  • FourPegs BMX Shop
  • Vuelta Sportiroda
  • BMX Freestyle Hungary
  • Magyar Kerékpáros Szövetség

Eredmények:

Pro:

1. Fülöp Vidákovich

2. Mihály Hajnács

3. Oliver Kallai

4. István Túri

5. Rob Alton

6. Bence Pozsonyi

Amatőr:

1. Csaba Orosz

2. Attila Bordacs

3. Császár Balázs

4. Koncsecskó Tamás

5. Nagy Gábor

6. Alex Kovács

7. Markóth Szabolcs

8. Venczák Bence

Junior:

1. Andor Zsoldos

2. Szabó Olivér

3. Kriston Patrik

4. Kriston Emma és Filip Marcell

 

© Copyright 2014 - Freestyle Hungary - Bmx for life!