B.F.H. Pontozóbíró Képzés -eredmények

8
Jun

Május 31.-én sikeresen lezajlott a B.F.H. által meghirdetett pontozóbíró képzés, ezúton is köszönjük a részvételt mindenkinek aki ott volt, és jelenlétével hozzátett a kurzus eredményességéhez!

Külföldi példákat és a hazai tapasztalatokat összevetve állítottuk össze a zsűriképzés anyagát  Moharos Csaba vezetésével, amit május 31.-én, Králik Danival módszeresen ki is veséztünk a jelentkezőkkel. A képzés 9 órát vett igénybe, 15-en vettek részt, ebből 13-an vizsgáztak.

A vizsgát úgy állítottuk össze, hogy az eredményekből pontosan kiderüljön kinek melyik terület\témakör az erőssége vagy gyengéje. Voltak kérdések a pontozóbíró képzés anyagából (pl. mik a pontozóbíró kötelezettségei egy versenyen), volt kérdés ahol trükköket kellett felismerni, a gyakorlati vizsgán pedig egy X-Games park körét kellett a jelentkezőknek lepontozniuk.

1948253_822922584461104_7255485069580499691_n

A elméleti vizsga elemzése, illetve kiértékelése során, a legfontosabb kérdések kétszeres szorzót kaptak, és az elbírálásnál a sportág érdekében szigorúak voltunk. Ki kellett szűrjük azokat, akik gyakorlatban is képesek lesznek minden szempontot figyelembe véve, a reális teljesítmény alapján értékelni.

A vizsgafeladatok szándékosan nehezek voltak, ami az eredményeken is meglátszik: mindössze 5 főnek sikerült 70% fölött teljesítenie (a maradék 30 százalékban volt lehetősége a vizsgázóknak a saját érzéseik alapján eltérni, mind izlés, mind megítélés szerint, illetve ebbe kellett beleférnie az egyes elméleti kérdések elhibázásának is).

Mint a sportág hazai képviselete, büszkék vagyunk rá, hogy olyan dolgot kezdtünk el, ami igazán fontos, gyakorlati teendő, a jövőbe mutat és már idén érvényesülhet.

A képzés és az első kör vizsga után, 13-ból, 5-en tettek sikeres vizsgát:

  • Bozsó Csaba
  • Vizi Tibor
  • Koplányi Martin
  • Marics Tamás
  • Lázár Hunor

Ezúton gratulálunk nekik!

Pótvizsgázási lehetőséget biztosítunk, ennek időpontjáról levélben tájékoztatjuk a jelentkezőket. A pótvizsgára olyanok is jelentkezhetnek, akik a kurzuson nem vettek részt. 

Versenyszervezőknek, akik szeretnének certifikált zsűrit alkalmazni, az info@freestylebmx.hu-ra küldött levélre adunk bővebb tájékoztatást a delegálás feltételeiről.

© Copyright 2014 - Freestyle Hungary - Bmx for life!