Megújul a Görzenál

28
May

Megérkezett a hivatalos álláspont a Görzenállal kapcsolatban:

 Néhány napja szárnyra kapott a hír, hogy az évek óta kallódó Görzenál újra életre kel, ráadásul teljesen új pálya épül a régi elemek helyére. Az egyetlen hírforrás a “First deszkás pályaavató” esemény volt a facebookon, amiből rövid úton kikövetkeztethettük, hogy a buli kifejezetten a deszkás társadalomnak szól, sőt mi több a pályát deszkások tervezték leginkább saját felhasználásra. Tovább fokozta a feszültséget az a hír, hogy a nagy múltú, és a magyar extrémsportban kultikusnak számító Görzenált  egyéb sporteszközökkel nem lehet majd igénybe venni. Ekkor már több BMX-es, koris és rolleres vetette fel a kérdést: vajon velük mi lesz, és milyen jogon sajátítja ki bármelyik sportág az amúgy is csekély számú budapesti skateparkok egyikét.

Szerencsére az egyre növekvő feszültségre még időben reagáltak a majdani üzemeltetők, és engedtek az eredeti álláspontból. Jassek Balázs az ötletgazda keresett meg minket, hogy a pálya sorsáról, és az üzemeltetésről tájékoztasson. A lényeg röviden:

  • A pálya használható lesz a hét minden napján bármilyen sporteszközzel.
  • A pályát kizárólag műanyag -pedállal, -peggel és -kormányvégdugóval lehet majd használni.

A régi elemek jelenleg a pálya különböző részein vannak szétszórva. Némi összefogással és szervezéssel a használható darabok egy helyre szállíthatóak a területen belül, így nem kizárt, hogy ezeket is fel lehet használni majd, az új pályától függetlenül.

A megnyitó többek között egy deszkás film forgatásának lesz a helyszíne, így inkább a 4 kerekű kollégáké a főszerep. Aki ettől függetlenül Június 6.-án szeretne jelen lenni az átadón, az ide kattintva tud regisztrálni. Ezt követően számíthattok majd egy BMX-es eseményre is valamelyik nyári hétvégén, itt már csak a miénk lesz a pálya.

Tervek az épülő pályáról, melyet a FourOneFour nevű angol cég épít:

Update: Így épült a pálya -2 percben- videó

Görzi1 Görzi2

Görzi3 PastedGraphic-1 (2)

PastedGraphic-1 (3)

© Copyright 2014 - Freestyle Hungary - Bmx for life!